Musaca cu vinete și cartofi
Musaca cu vinete și cartofi
2 vinete
1kg cartofi
Pentru sosul roșu:
4 morcovi
2 cepe
1 kg bulion de roșii
200 gr. cuburi de soia uscată
sare, piper, boia dulce
Pentru sosul alb (bechamel) :
2 linguri de margarină vegetală
250 ml lapte de ovăz
2 linguri de amidon de porumb
INSTRUCTIUNI :
Încălziți puțină apă și adăugați cuburile de soia pentru a le înmuia.
Tăiați ceapa în cubulețe și morcovii îi da-ți pe răzătoare, apoi adăugațile într-o tigaie la călit timp de 15 minute, amestecând regulat. Adăugați bulionul și condimentele.
Tăiați cartofii și vinetele în rondele de 2 cm și ungețile cu ulei, adăugați sare și piper măcinat. Apoi adăugați în tava de la cuptor timp de 15 minute.
Sosul alb (bechamel)
Într-o cratiță la foc mic, topiți margarina și adăugați amidonul de porumb. Luați cratița de pe foc și adăugați laptele amestecând continuu.
Începeți să montați musacaua cu un strat de cartofi, un strat de sos roșu.
Apoi un strat de vinete, un strat de sos roșu, un strat de cartofi și la sfârșit adăugati sosul alb.
Introduceți tava la cuptor timp de 45 de minute.
Bună degustare!
Dacă realizați rețeta postați o poză pe Intagram și tăguiți-mă pe contul meu.
Comentarii
Trimiteți un comentariu