Musaca cu vinete și cartofi

Musaca cu vinete și cartofi


INGREDIENTE :

2 vinete

1kg cartofi

Pentru sosul roșu

4 morcovi

2 cepe

1 kg bulion de roșii

200 gr. cuburi de soia uscată

sare, piper, boia dulce

Pentru sosul alb (bechamel) :

2 linguri de margarină vegetală

250 ml lapte de ovăz 

2 linguri de amidon de porumb

INSTRUCTIUNI : 

Încălziți puțină apă și adăugați cuburile de soia pentru a le înmuia.

Tăiați ceapa în cubulețe și morcovii îi da-ți pe răzătoare, apoi adăugațile într-o tigaie la călit timp de 15 minute, amestecând regulat. Adăugați bulionul și condimentele.

Tăiați cartofii și vinetele în rondele de 2 cm și ungețile cu ulei, adăugați sare și piper măcinat. Apoi adăugați în tava de la cuptor timp de 15 minute.

 

Sosul alb (bechamel)

Într-o cratiță la foc mic, topiți margarina și adăugați amidonul de porumb. Luați cratița de pe foc și adăugați laptele amestecând continuu.

Începeți să montați musacaua cu un strat de cartofi, un strat de sos roșu.

Apoi un strat de vinete, un strat de sos roșu, un strat de cartofi și la sfârșit adăugati sosul alb.


Introduceți tava la cuptor timp de 45 de minute.


Bună degustare! 

Dacă realizați rețeta postați o poză pe Intagram și tăguiți-mă pe contul meu.

IG : radis_coccinella

 

Comentarii

Postări populare